Egentlig er jeg slet ikke glad for tanken om abort, det er slet ikke mig…

Spørgsmål: “Jeg er i syv sind. Min kæreste har lige forladt mig, og nu opdager jeg, at jeg er blevet gravid… Jeg kan slet ikke overskue at få et barn lige nu. Men jeg får det dårligt, når jeg læser om abort – det er bare slet ikke mig. Hjælp.”

Svar: “Jeg er ked af at høre, at din kæreste er gået fra dig. Når man er gravid, har man jo særligt brug for støtte og omsorg, så jeg kan godt forstå det er svært for dig lige nu.

Det lyder til at du har brug for at sunde dig lidt fra chokket før du beslutter dig, hvad der skal ske. Jeg kan forestille mig, at det i sig selv er en stor omvæltning at blive alene, når det var kæresten, der besluttede at I ikke længere skulle være sammen. Nu er du oveni hele den omvæltning gravid, og det kan tage tid at tænke tingene igennem og kigge på de valgmuligheder du har. Det kunne være godt, om du havde en god veninde eller et familiemedlem du er tryg ved, som du kan tale din situation igennem med – gerne flere gange, så du kan vende tankerne med nogen.

Det lyder til at der ikke rigtig er nogle ‘lette løsninger’ i din situation. Du bryder dig ikke om tanken om abort, og det virker uoverskueligt at få et barn lige nu. Spørgsmålet er, hvilken af de to valgmuligheder, du (måske med tiden) kan finde dig til rette i. Det bedste vil jo være, at det er et valg du kan leve med, også selvom det bliver svært.

Prøv at give dig tid til at overveje hver enkelt mulighed – først den ene, så den anden. Hvordan vil jeg have det, hvis jeg gør xxx? Hvordan mon det vil være på sigt? Hvem kan hjælpe mig, hvis jeg har brug for det? Hvilke spørgsmål har jeg brug for at få svar på, før jeg beslutter mig?

Hvis du har lyst til at tale med nogen om dine tanker, er du også velkommen til at skrive til os.”

Category: Jeg er i tvivl...