Jeg er gravid, og jeg er under uddannelse…

“Jeg er netop startet på min uddannelse. Jeg har glædet mig længe til at komme igang, men nu har jeg lige fundet ud af, at jeg er gravid!! Det er super dårlig timing, men på den anden side synes jeg også, det er svært at få en abort. Min veninde siger, jeg er nødt til at vælge mellem uddannelsen og barnet. Er det virkelig nødvendigt? Hvad mener I?”

“Først og fremmest kan jeg kan godt forstå, det er overvældende, når du finder ud af, du er gravid på et tidspunkt i dit liv, hvor du slet ikke havde forestillet dig, at få et barn.

Det gør selvfølgelig ikke et studie nemmere at gennemføre, at man får et barn undervejs. Men på den anden side, er der faktisk folk der vælger at få børn mens de studerer, da studietiden er en forholdsvis fleksibel tid i livet (f.eks. sammenlignet med når man har fuldtidsjob). Måske kan du på dit studie møde nogen, der har fået barn undervejs?

Det kan være en god ting, at have støtte fra sine omgivelser, hvis man har et barn mens man studerer, men det er ikke umuligt at få det til at fungere. Så man behøver ikke vælge mellem barnet eller uddannelsen. Der er i en række studiebyer kollegier for studerende med børn – det kan også give støtte i hverdagen.

Hvis du vil kigge på mulighederne for at tilrettelægge dit studieforløb, så det passer med graviditeten, kan det være en god ide at få en samtale med en koordinator eller en studievejleder på dit studie.”

 

Category: Gravid men...