Jeg er gravid og jeg mister måske mit job…

“Jeg er åbenbart gravid, og det var ikke planlagt. Jeg blev egentlig glad da jeg tog testen, men jeg er bange for jeg mister mit job, hvis jeg fortæller min chef jeg er gravid. Jeg har hørt om andre gravide der er blevet fyret, og jeg ville slet ikke kunne overskue det, hvis jeg mistede mit job. Så nu har jeg fået en tid ved lægen, men jeg ved ikke hvad jeg vil.”

“Det kan være en stor omvæltning at opdage man er gravid. På den ene side kan det være en glædelig nyhed, men på den anden side følger der rigtig mange spørgsmål med. Hvad skal der nu ske? Nogen gange fylder spørgsmålene så meget, at det helt kan tage glæden fra én.

Jeg håber ikke du føler du skal stå til regnskab overfor nogen, fordi du er blevet gravid. Det sker for mange uden det er planlagt, og mange har derfor stået i samme situation som dig. Sket er sket, og der er ikke andet at gøre end at se fremad.

Det er ikke lovligt, at fyre en kvinde fordi hun er gravid. Det er diskriminination, og selvom det ikke er behageligt, at fortælle chefen man er gravid, så er man beskyttet af loven. Man må ikke fyre eller degradere kvinder fordi de er gravide og skal på barsel. Samtidig er det helt op til én selv, hvornår man vil fortælle sin arbejdsplads at man er gravid. Man skal blot give besked senest 12 uger inden man skal på barsel. Så du kan helt selv bestemme hvornår du er klar til informere din arbejdsgiver.

Jeg ved ikke om du er medlem af en fagforening, men det kan være en rigtig god idé at blive det. Fagforeningen kan svare på alle spørgsmål omkring job og graviditet og barsel, og kan støtte dig, hvis du oplever problemer.

Du skriver, at du umiddelbart blev glad, da du så, du var gravid. Men det lyder til at den her bekymring omkring dit job er kommet til at fylde rigtig meget for dig. Det er en stor beslutning du står overfor, og spørgsmålet er om tankerne omkring jobbet skal fylde så meget at det afgør beslutningen?

En måde at sætte tingene lidt i perspektiv, er at tænke nogle år frem i tiden. Hvordan tror du, du vil se tilbage på den her beslutning hvis du vælger at få en abort? Og hvordan tror du, du vil se tilbage, hvis du vælger at gennemføre graviditeten?”

Category: Gravid men...