Jeg har taget en negativ test, men jeg føler mig gravid…

“Hej. Jeg går og spekulerer på om jeg måske er gravid. Jeg synes jeg har en masse symptomer, så i dag tog jeg en test. Men den viste kun én streg. Kan jeg godt være gravid selvom testen er negativ?”

“Hvis du har symptomer på graviditet (f.eks. at din menstruation udebliver, at du har ømme bryster, kvalme eller føler dig træt) og testen viser negativ, så er der flere muligheder:

Måske er du gravid, men testen er taget for tidligt (se andet spørgsmål om dette emne). Prøv at vente en uge mere og se hvad en ny test siger.

Måske er du gravid, men det viser sig ikke i denne type test. Din læge kan vurdere, om der er grundlag for at tage en anden slags graviditetstest ved at tage en blodprøve.”

Måske er du ikke gravid, men oplever symptomerne alligevel. Nogen kvinder oplever, at stress eller vægttab kan forsinke deres menstruation. Andre har oplevet, at de tænkte meget på om de var gravide, og derfor oplevede en del symptomer, selvom de ikke var gravide. Og igen kan der jo være andre årsager til f.eks. træthed eller kvalme. Hvis din menstruation holder op, bør du under alle omstændigheder tale med lægen. Måske er det graviditet, måske er det noget andet. Men det er en væsentlig ændring i din kropsfunktion, og måske skal det undersøges.

Der er altså flere muligheder. Men prøv først og fremmest at vente en uge, og se om din menstruation dukker op eller en ny test vil vise positiv.”

Category: Graviditetstestning