Jeg mangler et sted at bo…

“Jeg har netop fundet ud af jeg er gravid. Jeg er i tvivl om jeg skal beholde det. Der er mange ting inde i billedet, men det der bekymrer mig mest, er at jeg ikke kan bo her med et barn. Min lejlighed er for lille. Hvad gør jeg? Kan kommunen hjælpe?”

“Man kan have mange forestillinger om hvor stor en bolig skal være, for at der kan være et barn. Der er dog ingen formelle krav til, hvor stor en bolig man skal have, når man får et barn, og hvis man kigger lidt rundt (især i storbyer) vil man opleve at familier har fået selv meget små boliger til at fungere. Der kan dog være regler, hvis man f.eks. bor på kollegie, som gør at man er nødt til at finde en ny bolig, hvis man får et barn.

Kommunen er ikke forpligtet til at hjælpe én med at finde en ny bolig. Kun hvis man står på gaden, skal kommunen hjælpe med at finde ‘tag over hovedet’, men dette behøver ikke være permanent. Kommunen har dog omvendt gode muligheder for at hjælpe med at finde bolig, da de har adgang til at fordele en del af de almene boliger i boligsselskaberne, når disse bliver ledige. Derfor har nogle kommuner også særlige ventelister, f.eks. for enlige forsørgere, så man nemmere kan få adgang til en egnet bolig. Men det er forskelligt fra kommune til kommune.

Men man kan jo også søge efter en ny bolig selv – skrive sig op i boligselskaber, kigge i lokalavisen eller hvad der nu er relevant i det område man bor. Det kan være svært at give et klart svar på spørgsmålet “hvordan finder jeg en bolig?”. Det afhænger af hvor i landet man søger.”

Category: Gravid men...