Kan jeg magte et barn mere? Jeg havde ikke forestillet mig, at vi skulle have flere.

Spørgsmål: “Jeg er blevet gravid igen. Det var bestemt ikke planen. Vi var enige om, at vi ikke skulle have flere børn, og det hele var begyndt at blive lidt lettere. Men nu er jeg altså gravid, og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Den ene dag er jeg glad, og den næste kan jeg slet ikke overskue det.”

Svar: “Det er ikke altid nemt, når livet ændrer kurs. Man har indstillet sig på, hvordan tingene er og ser ud til at blive. Og så kan det være svært, hvis livet tager en drejning – som dit f.eks. har gjort nu. Det kan tage tid at fordøje det. Og det er slet ikke unormalt at have blandede følelser omkring det at være gravid – især i de første måneder.

Jeg tror mange kvinder, har overvejet om de kan rumme et barn mere. Har vi overskud til et mere? Energi til et mere? Nogen gange kan det se uoverskueligt ud. Det kan sommetider hjælpe at sætte ord på, hvad det er, der bekymrer én og fylder i tankerne. Så kan man også bedre begynde at finde løsninger sammen.

Heldigvis er naturen jo indrettet sådan, at man har 9 måneder før barnet kommer. Det giver tid til at forberede sig og indstille sig på det nye familiemedlem. Det giver selvfølgelig udfordringer at få et barn mere, men mange oplever også, at det giver mange glæder til hele familien.”

Category: Jeg er i tvivl...