Kan man blive steril af at få en abort?

Spørgsmål: “Jeg er blevet gravid uden det var planlagt, og er i tvivl om hvad jeg vil. Hvis jeg får en abort, kan jeg så gå hen og blive steril, så jeg ikke kan få børn senere? Det ville jeg bare være så ked af.”

Svar: “Man kan ikke umiddelbart sige, at man kan blive steril af at få en abort. Der er dog en risiko for at få en underlivsinfektion, når man får en provokeret abort. Hvis infektionen er voldsom, eller den ikke bliver behandlet, kan den give arvæv i æggestokkene, som kan gøre det vanskeligt at blive gravid. Men risikoen for at få en infektion er ikke stor, og risikoen for at den gør det vanskeligt at blive gravid er mindre.

En anden ting, som man kan overveje er, at det ikke bliver nemmere at blive gravid med alderen. Fra man er 25 år begynder fertiliteten (altså en kvindes evne til at blive gravid) at dale, og efter de 35 går det rigtig stærkt. Så ved at udsætte tidspunktet man får børn, er der altid en risiko for, at det kan være svært at blive gravid, simpelthen fordi man er blevet ældre.”

Category: Om abort